logo

KONTAKTUJTE NÁS
+421 36 6312 141
Menu
<<  2/18 >>

Penetrácia: Prečo po nej pred maľovaním interiéru siahnuť?

4.5.2021 23:54

Vymaľovanie bytu či domu. Domáci kutili si pravdepodobne prídu na svoje. Pre ostatných môže byť strašiakom. Predsa len nejde o jednoduchú prácu, ktorú zvládneme za pár hodín. Trvať môže niekoľko dní a pri nedodržaní niektorých postupov môže skončiť neslávne. Tejto situácii však vieme jednoducho predísť. 

Takmer každý má v pláne povinnú jazdu v podobe neobľúbených aktivít vybaviť čo najskôr. Niet sa čo čudovať. Musíme chodiť do práce, túžime sa čo najviac venovať najbližším, potrebujeme si aj aktívne alebo pasívne oddýchnuť. Dodatočná robota nám môže skomplikovať naplánované veci a spôsobovať stres.

Ak sa ale chceme pustiť do vymaľovania a nebyť v závere sklamaní, nemali by sme preskočiť jeden dôležitý krok - použitie penetrácie. Pozrime sa bližšie, prečo je to tak a na čo vôbec slúži.

Škála výnimočných vlastností

Medzi najznámejšie a hlavné výhody patrí to, že dokáže zjednocovať savosť podkladu, čím sa môžeme vyhnúť nežiaducim škvrnám. Čo treba jednoznačne spomenúť je to, že ho vie spevňovať. Netreba však očakávať zázraky.

Aj náter s najlepšími schopnosťami zvládne preniknúť na bežne zvetranom povrchu maximálne do hĺbky 1 mm. Inou užitočnou črtou je zvyšovanie priľnavosti ďalších nanášaných vrstiev farby. Slúži teda aj ako spojivo.

Správny postup rozhoduje o výsledku

Ako postupovať s týmto prípravkom? Najprv si pripravíme steny, ktorým sa chceme venovať - nesúrodé časti odstránime, plochu vyčistíme. Pri kúpe penetrácie vždy vyberáme takú, ktorá sa hodí k našej povrchovej úprave. Pred nanášaním ju poriadne premiešame. Riedenie často potrebné nie je, no ak ho uvádza výrobca, riadime sa jeho odporúčaniami.

Pri aplikácii je najlepšie uprednostniť valček a štetec, striekanie nám nemusí zaručiť dôkladné preniknutie nášho prostriedku do podkladu. Avšak nanášame len také množstvo, ktoré dokáže doň vsiaknuť. Dodržiavame časové odstupy medzi jednotlivými nátermi podľa pokynov na etikete.

Nechajme si poradiť odborníkmi

Výrobné družstvo Novochema pôsobí na slovenskom trhu už niekoľko desaťročí, a to od roku 1951. Má množstvo skúseností a preto po jeho výrobkoch siahajú nielen začiatočníci, ale i profesionáli.

Vo svojej ponuke má produkt, ktorý určite splní všetky predpoklady. FF HĹBKOVÚ PENETRÁCIU s výbornými vlastnosťami a s možnosťou využitia v interiéri i exteriéri. K dispozícii je v dvoch druhoch hmotnostných balení – 1 kg a 5 kg. 


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  2/18 >>



Informácie
Telefón:
036 / 63 121 41
Naša predajňa
NOVOCHEMA, družstvo
Sídlo a diskontná predajňa:
Nixbrod 28, 934 01 Levice
Otváracie hodiny:
Po - Pi: 7:00 - 17:00
So: 8:00 - 12:00


© Všetky práva vyhradené - www.novochema.sk
Tvorba web stránok

Všetky práva vyhradené - www.novochema.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT
Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies