logo

KONTAKTUJTE NÁS
+421 36 6312 141
Menu
<<  3/18 >>

Natieranie radiátorov: Na čo všetko pamätať?

4.5.2021 23:38

Zažltnutá farba či dokonca odlúpené časti na radiátore? V tom prípade je potrebné začať konať. A pustiť sa do jeho renovácie. Mnoho nielen laikov však často zabúda na niekoľko vecí, ktoré môžu narobiť na čele vrásky. Pozrime sa na správny postup natierania.

Keď k nám zavíta návšteva, chceme, aby sa u nás cítila dobre. Podobne aj my sami túžime žiť v harmonickom a príjemnom prostredí. Extrémom ako špinavá stena, odbité časti na nábytku, usadený zápach sa určite snažíme vyhnúť, ale celkový dojem mnohokrát tvoria malé detaily.

Aj pohľad na obyčajný radiátor môže u nás i u druhých prebudiť nepríjemné pocity. Preto neváhajme a vráťme mu vzhľad, ako mal na začiatku. Ak sa chceme z nového náteru tešiť čo najdlhšie, je dôležité pamätať na všetky kroky. Precízna príprava je základom úspechu.

Ako na to: Krok za krokom

1. Ventilom vypneme prívod vody do radiátora, keďže pred aplikáciou nesmie byť teplý. Nielen preto, ale aj pre nevyhnutnosť vetrania pri danom úkone, je lepšie zvoliť obdobie mimo vykurovacej sezóny, no nie je to podmienkou.

2. Vysávačom dôkladne odstránime usadený prach. Na neprístupných miestach použijeme metličku.

3. Saponátom a hubkou na riad odstránime mastnotu.

4. Po vysušení vybrúsime oceľovou kefou celý povrch, no najmä miesta, ktoré sa olupujú alebo sa na nich objavila korózia. Následne brúsnou hubkou prejdeme celý povrch, aby sme dostali jednotný vzhľad.

5. Na zem a za radiátor vložíme plastovú fóliu alebo noviny, aby nedošlo k zašpineniu steny, podlahy či koberca. Podobne netreba zabudnúť aj na hlavicu radiátora, ktorú si obviažeme páskou. 

Samotné natieranie

Ak sme zvládli všetky potrebné úkony, môžeme sa pustiť do samotného natierania. Pre čo najlepší prístup medzi rebrá radiátora je ideálne zvoliť úzky a plochý štetec, no dobre poslúži aj penový valček. Čo je najdôležitejšie, to je výber náterovej hmoty. 

Spoločnosť Novochema má svojom portfóliu vynikajúce a kvalitné produkty, s ktorými bude určite každý spokojný. Prvotne je dôležité naniesť základnú syntetickú farbu SYNTADUR alebo základnú antikoróznu syntetickú farbu SYZAN. Po vyschnutí aplikujeme syntetickú farbu SYNRAD určenú priamo na radiátory. Vyznačuje sa vysokým leskom, pružnosťou a priľnavosťou k povrchu. Má vysokú odolnosť voči teplotám do 90 °C. Vybrať sa dá dokonca z dvoch odtieňov, a to klasický biely alebo slonová kosť. 

Kde si tieto výrobky zabezpečiť? Nech už bývame kdekoľvek, produkty značky Novochema je možné zakúpiť na stovkách miest po celom Slovensku. Kompletný prehľad sa nachádza na webovej stránke v časti ZOZNAM PREDAJCOV. Pre overenie dostupnosti SYNRAD-u sa pri každej prevádzke nachádza telefonický alebo e-mailový kontakt.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  3/18 >>



Informácie
Telefón:
036 / 63 121 41
Naša predajňa
NOVOCHEMA, družstvo
Sídlo a diskontná predajňa:
Nixbrod 28, 934 01 Levice
Otváracie hodiny:
Po - Pi: 7:00 - 17:00
So: 8:00 - 12:00


© Všetky práva vyhradené - www.novochema.sk
Tvorba web stránok

Všetky práva vyhradené - www.novochema.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT
Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies