logo

KONTAKTUJTE NÁS
+421 36 6312 141
Menu
<<  8/18 >>

Ako na to: Ošetrenie plechu a oprava strechy

28.9.2020 15:55

Nepretržité vrtochy počasia a ich vplyvy na strechu nemožno odvrátiť. Rovnako nezastavíme ani pôsobenie nemilosrdnosti času. Funkčnosť a životnosť strechy z plechu či z bitumenových pásov možno však zabezpečiť efektívnou údržbou.

#1 Krok prvý: Očistenie povrchu kartáčom

Oprava strechy a ošetrenie plechu sa nezaobíde bez perfektnej prípravy. Sami ste sa iste presvedčili o tom, že čím svedomitejšia príprava pri podobných projektoch, tým lepší a hlavne trvácnejší je výsledok.

Strecha z plechu: Najskôr sa zameriame na skorodované miesta. Pokúste sa ich čo najdôkladnejšie začistiť drôteným kartáčom. Až keď budete s výsledkom spokojní, povrch
pozametajte a zbavte očistených zvyškov.

Strecha z bitumenových pásov: Všetky poškodené miesta začistite tak, že ich zbavíte častí, ktoré sa mrvia a odlupujú. Potom celý povrch pozametajte tvrdšou metlou.

#2 Krok druhý: Vyplnenie prasklín, základný náter

Strecha z plechu: Dôležitou súčasťou procesu je prvotné ošetrenie poškodenej plechovej strechy. Zvetrané či časti napadnuté koróziou vám odporúčame ošetriť základnou antikoróznou náterovou hmotou Syzan tak, aby ste ošetrili všetky praskliny. Z dôvodu predĺženia životnosti odporúčame aj celoplošný náter strechy.

Produkt je vhodné aplikovať štetcom. Našim zákazníkom je k dispozícii v bielom, šedom alebo červenohnedom odtieni, ktorý sa riedi Riedidlom S6006. V tomto prípade odporúčame použiť šedý odtieň. Nezabudnite, že povrch je potrebné nechať dôkladne zaschnúť.

Strecha z bitumenových pásov: Ak sa chystáte popasovať s časťami strechy, na ktorých sa zub času podpísal viditeľnejšie a praskliny sú rozsiahle, vydutú plochu bitumenových pásov najskôr narežte. Pod narezaný pôvodný materiál naneste asfaltový tmel. Prilepte o podložku a nechajte zaschnúť.

Po zaschnutí a vytvrdnutí tmelu poškodené časti ošetrite penetračným náterom Penetran. Z dôvodu predĺženia životnosti možno urobiť aj celoplošný náter strechy. Cieľom tejto práce je dosiahnuť rovný jednoliaty podklad bez výmoľov a zvetraných vydutých miest.

#3 Krok tretí: Renolast na povrchovú úpravu

Na povrchovú úpravu strešnej krytiny z plechu alebo aj bitumenových pásov odporúčame Renolast. Ten zabezpečí izoláciu a konzerváciu podkladu a tiež odráža slnečné lúče. Celú strechu odporúčame natrieť dvakrát s tým, že medzi jednotlivými nátermi nechajte strechu vyschnúť ideálne po dobu 24 hodín. Renolast sa najlepšie nanáša valčekom alebo väčším štetcom.

Niekoľko užitočných rád na záver

Pred aplikáciou je potrebné produkt Renolast v plechovom obale dôkladne premiešať, aby sa vytvorila jednoliata zlatistočierna náterová hmota. Po aplikácia sa náter zmení na strieborný odtieň.

Renolast sa samozrejme dá aplikovať aj na šikmé strechy. Tu je však dôležité, aby bola aplikácia vykonaná štetcom alebo malým valčekom, zatiaľ čo pri rovných strechách sa môže aplikovať aj zmetákom alebo veľkým valčekom, teda väčšia plocha naraz.

V prípade, že by nebol dodržaný odporučený spôsob aplikácie, mohli by vzniknúť na vykonanom nátere Renolastom vizuálne defekty a nerovnaký vzhľad strieborného odtieňa.
Stáva sa to najmä pri väčšom sklone šikmej strechy a nanesení hrubšej vrstvy náterovej hmoty. Ani v tomto prípade však nie sú nijakým spôsobom narušené tepelno-izolačné vlastnosti náteru.

 


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  8/18 >>



Informácie
Telefón:
036 / 63 121 41
Naša predajňa
NOVOCHEMA, družstvo
Sídlo a diskontná predajňa:
Nixbrod 28, 934 01 Levice
Otváracie hodiny:
Po - Pi: 7:00 - 17:00
So: 8:00 - 12:00


© Všetky práva vyhradené - www.novochema.sk
Tvorba web stránok

Všetky práva vyhradené - www.novochema.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT
Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies