Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
<<  15/18 >>

Aký je správny postup pri nátere kovového plota?

21.1.2020 17:26

#1 Očistite povrch

Úprava povrchu pred nanášaním farby je kľúčovým krokom pre dosiahnutie bezchybného výsledku. Uistite sa, že povrch je očistený od nečistôt, mastnoty, prachu či okují. Ak si po dôkladnom vyčistení kovu všimnete hrdzou napadnuté miesta, je potrebné pristúpiť k jej odstráneniu. Ako na to?

#2 Odstráňte hrdzu

Najlepším riešením je použitie vysokoúčinného odhrdzovacieho prostriedku. Takýmto je Odhrdzovač Extra, ktorý účinne bojuje najmä proti korózii na železných povrchoch a jej zliatinách. Čiastočne pasivuje kovové povrchy a tým zlepšuje antikorózne vlastnosti.

Jedna z výhod použitia Odhrdzovača Extra je jeho bezkonkurenčná účinnosť pri odstraňovaní hrdze. Prostriedok zlepšuje celkové antikorózne vlastnosti a navyše po dôkladnom vyschnutí zvyšuje adhéznu schopnosť podkladu pri nanášaní ďalších náterov.

#3 Použite základnú farbu

Ak ste spokojný s povrchom kovového plota či brány a v ceste vám už nestoja nečistoty, mastnota či hrdza, je čas pristúpiť k aplikácii základnej farby. Vhodnou je možnosťou z rady našich výrobkov je Syntadur.

Vyznačuje sa výbornou priľnavosťou k podkladu, výbornou krycou schopnosťou a krátkou dobou zasychania. Je vhodný na náter kovu (konštrukcie, stroje, ploty), dreva a silikátových podkladov (omietky, betón), s možnosťou použitia v interiéri aj exteriéri.

#4 Použite vrchný náter na kov

V predajniach nájdete obľúbený vrchný náter SYNTA, ktorý sa vyznačuje výbornou poveternostnou odolnosťou, pružnosťou a výbornou krycou schopnosťou. Synta sa aplikuje štetcom, valčekom alebo striekaním v závislosti od povrchu.

V prípade potreby riedenia, doporučujeme RIEDIDLO S 6001 pre striekanie alebo S 6006 pre natieranie štetcom a valčekom. Maximálne doporučené množstvo riedidla je 5 % objemu náterovej hmoty.

Doporučená aplikačná teplota je medzi 5°C a 25°C. Synta je našim zákazníkom k dispozícii v lesklom aj polomatnom prevedení. Na našom webe nájdete bohatú ponuku všetkých 36 odtieňov. Môžete si vybrať tú najvhodnejšiu farbu či dokonca kombináciu viacerých odtieňov, aby vaša brána vynikla v širokom okolí.

 

 


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
<<  15/18 >>

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam