logo

KONTAKTUJTE NÁS
+421 36 6312 141
Menu
<<  16/18 >>

Viete ako si pripraviť steny na maľovanie?

13.1.2020 13:28

Chystáte sa na vymaľovanie interiéru alebo exteriéru domu? Napriek všeobecnej predstave, samotné maľovanie často zaberie menej času ako správna príprava stien. Nikto si neželá vidieť výsledný efekt poznačený dôsledkami nedostatočnej prípravy povrchu. Preto vám prinášame postup, ako predísť nepríjemným prekvapeniam a ako sa na maľovanie správne pripraviť.

#1  Skontrolujte stav omietky

V prípade, že je vaša omietka v prijateľnom a suchom stave, prácu vám to zásadne uľahčí a samotné natieranie nebude zložité. Avšak ak sa na nej nachádzajú menšie či väčšie trhliny, je potrebné ich vyplniť za použitia tmelov na omietku či univerzálnych náterov, a to podľa veľkosti nerovností povrchu.

Stenu je potrebné očistiť od prachu, nečistôt či zaschnutého lepidla v prípade, že ste odstránili tapetu. Súčasťou prípravy je aj výber vhodného náčinia. Je dobré si zabezpečiť správny valček na nanášanie prípravkov, predovšetkým na veľké plochy.

Na dosiahnutie okrajov, rohov či citlivých častí povrchu je dobrý menší štetec, ktorý má husté kužeľovité štetiny. Pred použitím náčinie zľahka prepláchnite šampónom a nechajte dôkladne vysušiť. Takto zabránite oddeľovaniu uvoľnených častí tkaniva a vlasov počas natierania.

#2  Zabezpečte dostatočnú savosť povrchu

Čím lepšia bude vaša príprava povrchu, tým lepší bude výsledný efekt. To platí dvojnásobne pre výber správneho penetračného prostriedku, aby ste predišli neskoršiemu odlupovaniu farby. Jedným z účinných výrobkov v tejto kategórii na trhu je naša FF Hĺbková Penetrácia.

Ide o univerzálny bezfarebný penetračný prostriedok vhodný do interiéru aj exteriéru. Je určený na napúšťanie savých podkladov na cementovej aj sadrovej báze, tenkovrstvové omietky a stierky. Penetráciu môžete použiť aj pred lepením obkladov či dlažieb.

Použitím penetračného prostriedku nielen zabezpečíte výborné hĺbkové penetračné vlastnosti, ale aj zjednotenie a spevnenie povrchu. Obmedzíte tvorbu vlasových trhliniek na finálnej povrchovej úprave stien a dokonca viditeľne zvýšite priľnavosť ďalších vrstiev náteru.

#3  Ako postupovať pri aplikácii FF Hĺbkovej Penetrácie

Pre zachovanie vlastností nie je potrebné prípravok riediť. Riedenie pitnou vodou je možné v pomere 1:2 až 1:4 podľa savosti podkladu. Pri úprave neporéznych alebo málo poréznych materiálov, ako je sadrokartón, vyhladený betón je možné použiť vyššie riedenie.

Po odstránení nesúrodých častí povrchu a nepriľnavých starých náteroch sa uistite, že je povrch suchý a čistý. Nové vápenné omietky je potrebné nechať vyzrieť minimálne 4 týždne. FF Hĺbkovú penetráciu aplikujte 1 až 2-krát podľa potreby, s rozstupom cirka 4 hodiny.

FF Hĺbkovú Penetráciu je možné aplikovať valčekom, štetcom alebo striekaním. Po jej dôkladnom nanesení a riadnom zaschnutí náteru, ktorý trvá približne 8 až 12 hodín, sa môžete pustiť do aplikácie vami zvolenej vrchnej farby.

Čo s exteriérom?

Ak sa chystáte obliecť exteriér svojho domu, balkónu či akejkoľvek fasády do nových šiat, v tomto bode vám pomôžeme so správnym postupom. Základom je povrch očistiť od prachu, mastnoty či vosku a uistiť sa, že vaša fasáda či vápennocementová omietka je vysušená.

Ak ide o úplne novú fasádu, prvým krokom je FF Hĺbková Penetrácia z bodu #3. Následne vyberte náter určený na omietky a fasády v exteriéri. Skvelou voľbou je náš Novoplast FF, ktorý sa vyznačuje vysokou belosťou, kryvosťou a odolnosťou voči poveternostným vplyvom.

Hotové nátery sú oteruvzdorné, s krásnym zamatovým vzhľadom. Novoplast FF nájdete v originálnom bielom prevedení, no je možné tónovanie bežne dostupnými tónovacími pastami pre exteriér.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

<<  16/18 >>



Informácie
Telefón:
036 / 63 121 41
Naša predajňa
NOVOCHEMA, družstvo
Sídlo a diskontná predajňa:
Nixbrod 28, 934 01 Levice
Otváracie hodiny:
Po - Pi: 7:00 - 17:00
So: 8:00 - 12:00


© Všetky práva vyhradené - www.novochema.sk
Tvorba web stránok

Všetky práva vyhradené - www.novochema.sk
Tvorba web stránok od GRANDIOSOFT
Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies