Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
<<  11/18 >>

Naše tipy na domáce projekty počas karantény

31.3.2020 18:00

V súčasnom období je najskloňovanejším slovom vírus Covid19 a s tým súvisiaca domáca karanténa, ktorá zasiahla všetky domácnosti na Slovensku. Ako zvládnuť obdobie karantény a nezblázniť sa? My vám prinášame tipy na malé domáce projekty, ktoré určite zamestnajú všetky vaše zmysly a ich výsledky si užijete dlho po skončení nariadení o izolácii.

#1 Balkón v novom šate

Prvé jarné dni máme za sebou a skutočne neexistuje vhodnejší čas pustiť sa do obnovy vášho balkónu ako práve teraz. Prvé slnečné lúče si užijete intenzívnejšie na čerstvom vzduchu s nanovo vymaľovanými stenami spolu s vyčisteným a oživeným zábradlím.

Samozrejme, úplným základom na ceste k vysnenému miestu relaxu je veľké upratovanie. Ak momentálne využívate balkón ako prídavný úložný priestor, je dobré sa pustiť do nemilosrdného triedenia, aby vám nič nepotrebné v novom idylickom koncepte nezavadzalo.

Na murivo či vápenno cementovú fasádu svojho balkónu vám skvelo poslúži Novoplast FF, ktorý sa vyznačuje vysokou belosťou a kryvosťou. Výbornou vlastnosťou hotových náterov je oteruvzdornosť s oku lahodiacim zamatovo-matným vzhľadom. Riediť môžete jednoducho vodou podľa potreby.

#2 Obnova strechy

V prípade, že ste si na príjemné jarné dni naplánovali obnovu strechy vášho rodinného domu, t.z. strešnej krytiny na báze bitumerov IPA, Parabitu alebo plechu, môžete na to využiť práve dlhé dni v domácej karanténe.

Ako postupovať pri obnove vašej strechy? Včasné diagnostikovanie problému vám jednoznačne ušetrí množstvo finančných prostriedkov.

V prípade naplavenín špiny je prvým správnym rozhodnutím náplavy dôkladne vyčistiť (vyzametať). Potom si všimnite, či na povrchu strechy nie sú zhrdzavené plochy alebo rôzne praskliny.  Tieto je potrebné vyhladiť, zabrúsiť  brúsnym papierom.

Suchý, čistý, hrdze a ostatných nesúdržných častí zbavený povrch je pripravený na ošetrenie skvelým výrobkom z našej vlastnej výroby Renolast.

Nanáša sa v dvoch vrstvách, pričom druhý náter je možné naniesť až po dôkladnom zaschnutí prvej vrstvy, teda po 4 hodinách. Náter Renolastom zacelý povrch, izoluje, konzervuje a zabezpečuje odrážanie slnečných lúčov, čím znižuje povrchovú teplotu natretých plôch ako aj teplotu podstrešných a vnútorných priestorov.

#3 Starostlivosť o drevený nábytok v záhrade

Tretím naším tipom na krátenie si dlhých chvíľ v domácej karanténe je práve obnova zašlej krásy vášho prezimovaného záhradného nábytku. Je dôležité mať na pamäti, že predtým ako sa rozhodnete dopriať drevenému povrchu novú vrstvu ochranného laku, je potrebné si podklad dôkladne pripraviť.

Povrch musí byť očistený od nečistôt, živočíšnych škvŕn a vysušený. Následne prichádza na rad zabrúsenie brúsnym papierom podľa potreby. Problémovým miestam je nutné venovať väčšiu pozornosť. V prípade, že sú praskliny či škáry v dreve viditeľné, je dobré zapracovať ich tmelom na drevo.

Na drevené povrchy do interiéru aj exteriéru je vhodná ochranná tenkovrstvová lazúra Drevonol na nátery mäkkého aj tvrdého dreva. Drevonol možno použiť aj na náter drevených obkladov, dverí, plotov či záhradných domčekov. Možnosťou je použitie v 12 odtieňoch.

Ďalšou možnosťou je aj vhodný kvalitný Ľanový Olej. Jednou z hlavných ochranných funkcií je impregnácia dreva. Môžete nimi ochrániť napríklad povrchy zrubov, drevostavieb, dreveného nábytku, vínnych sudov z vonkajšej strany, ale aj hudobných nástrojov.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
<<  11/18 >>

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam