Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
<<  10/18 >>

Ako na to: Vymaľujte si drevený nábytok

11.5.2020 18:07

Chceli by ste si dopriať svieži vzhľad v interiéri, no je vám ľúto zbaviť sa pôvodných kusov nábytku? Ak rozmýšľate navyše ekologicky, určite sa potešíte nápadom, ako staré kúsky obnoviť, a zároveň tak dodať novú energiu vášmu bývaniu.

Ak si svojpomocne jednoducho premaľujete stoličky, kuchynský stôl, komodu či police, docielite tak vytúžený interiérový štýl. Neviete ako začať? Prinášame vám postup, v ktorom vám objasníme ako namaľovať nábytok tak, aby ste sa mohli z dokonalého výsledku tešiť čo najdlhšie.

Nikdy nepodceňujte úlohu šmirgľovania

Jedným z mýtov pri maľovaní je, že ak investujete do vyššej triedy povrchovej farby, čas úpravy povrchu sa tak skracuje alebo úplne odpadá. Pravdou však je, že kvalita a trvácnosť výsledného náteru závisí najmä od toho, ako dôkladne si povrch pripravíte, očistíte od nečistôt a pôvodného predchádzajúceho náteru.

Jednoducho povedané, najviac vašej aktívnej práce by ste mali dopriať práve tomuto kroku. Šmirgľujte jemne a rovnomerne, aby ste materiál podkladu mechanicky nepoškodili. Až keď budete s výsledkom úplne spokojní, utrite povrch vlhkou látkovou handričkou.

#Prvá alternatíva: Náter so zvýraznením prirodzenej štruktúry dreva 

Jedným z top produktov našej výroby je DREVONOL. Tento produkt vám ponúka hneď niekoľko alternatív. Prvou je jeho aplikácia ako podkladový náter, kde zohráva významnú úlohu pri zjednotení savosti dreva a jeho ochrany proti drevokaznému hmyzu.. Ak ste si na obnovu vybrali starožitný kus nábytku a chcete si byť istí, že farbu nanesiete na celý povrch rovnomerne, vybrali ste si správne.

DREVONOL je však možné naniesť aj ako vrchný náter, a to v prípade, že túžite zachovať prirodzenú kresbu dreva, zvýrazniť jeho štruktúru. V oboch prípadoch, na podkladový náter aj vrchný náter, máte možnosť vybrať si z 12 rôznych odtieňov, vrátane bezfarebného prevedenia. Nanáša sa valčekom alebo štetcom, a to len také množstvo, ktoré dokonale vsiakne do povrchu dreva. Po nátere je nutné zvyšok nevsiaknutej náterovej hmoty, približne po 10 minútach, zotrieť.

Na záver ochranný lak
Posledným krokom po podkladovom aj vrchnom nátere je nanesenie ochranného náteru (bezfarebný DREVONOL alebo bezfarebná SYNTA). Tento krok nie je nevyhnutný, no
záleží na spôsobe využitia daného kusu nábytku. Aplikáciu laku jednoznačne neoľutujete v prípade, že je nábytok často používaný či vystavený poveternostným vplyvom. Takýmto príkladom sú stoličky alebo stoly.

#Druhá alternatíva: Dosiahnutie úplnej kryvosti
Naopak, ak ste rozhodnutí docieliť vzhľad s vysokou kryvosťou, začnite so syntetickým podkladom na drevo SYNTADUR. Po dôkladnom zaschnutí povrchu naneste vrchnú farbu SYNTA, ktorá je k dispozícii v 36 odtieňoch. Či už pracujete na červenej industriálnej polici alebo krémovej vidieckej komode, stačí si len vybrať odtieň, ktorý vám najviac vyhovuje.

Ak sa vám zdá celý proces s výberom a použítím podkladového a vrchného náteru komplikovaný, jednoduchším riešením pre vás je SYNTA 2v1. Synta 2v1 je práve spojením podkladovej a základnej farby do jedného, na váš projekt vám teda úplne postačí tento jeden produkt. Vyznačuje sa výbornou pružnosťou, krátkou dobou zasychania a výbornou krycou schopnosťou.

Či použijete prvú alebo druhú alternatívu, pri nanášaní náterovej hmoty si dajte pozor na vzduchové bubliny, ktoré by mohli výsledný vizuálny efekt skompromitovať. Pred prvým
použitím sa uistite, že povrch je skutočne dôkladne vysušený.

A hotovo! Na mieru ušitá a navyše nenákladná cesta k sviežemu interiéru.


Fotogaléria


Zdielajte na sociálnych sieťach
Facebook  Twitter  Google  LinkedIn  Pinterest  Email  Print

Všetky články v tejto kategórii  Všetky články v tejto kategórii
<<  10/18 >>

Súbory cookie používame, aby sme zabezpečili čo najlepšie prezeranie našich webových stránok. Ďalšie informácie nájdete na stránke ako používame súbory cookies
SÚHLASÍM    Odmietam